Терехов пропонує контролювати будівництво дороги через "Барабашово" і розкритикував "Зоряне небо"

Терехов пропонує контролювати будівництво дороги через "Барабашово" і розкритикував "Зоряне небо"

Оновлено
Терехов пропонує контролювати будівництво дороги через "Барабашово" і розкритикував "Зоряне небо"
.

У прийнятих до бюджету змінах на сесії міськради 30 грудня заклали кошти на будівництво розв'язки дороги у Харкові, що пролягатиме через ринок "Барабашово". Під час обговорення питань порядку денного секретар міськради Ігор Терехов запропонував контролювати це будівництво та критично висловився на тему проєкту "Зоряне небо" в центрі Харкова.

Проєкт будівництва нової дороги розробляли у грудні, повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

"Це створення абсолютно нового підходу. Упродовж цього місяця наша команда архітекторів, будівельників працювала над цим проєктом. І сьогодні, приймаючи бюджет, ми закладаємо абсолютно нову розв'язку і нову філософію руху у місті Харкові: безпечного, комфортного руху. Тому голосуючи за цей бюджет, ми голосуємо, у тому числі за такі багатоярусні розв'язки, які будуть комфортні усім харків'янам", — сказав Терехов.

У міськраді показали нову розв'язку через "Барабашово" у Харкові
Triolan Live

Пізніше, відповідаючи депутату від "Блоку Світличної "Разом!" Ігорю Черняку з питання об'єднання двох департаментів, секретар міськради Ігор Терехов запропонував проконтролювати усі тендери під час будівництва цієї розв'язки.

"Так от коли ви кажете про бюджет і не голосуєте за бюджет, ви бачили, буде робитися розв'язка (дорога через «Барабашово» — ред.)? Так от вам моє до вас прохання і доручення як депутату. Проконтролюйте усі тендери, які будуть зроблені на цю розв’язку, і зробіть так, разом зі мною, щоб жодна копійка бюджетних коштів нікуди не пішла. Нам більше не потрібно купувати "Зоряне небо" за такі неймовірні кошти. І цього не буде більше! А нам з вами потрібно наводити лад, тому ми йдемо на це об'єднання!", — сказав Терехов.

Ілюмінацію "Зоряне небо" встановили на вулицях Пушкінській та Сумській у Харкові торік за ініціативи міської влади та Геннадія Кернеса, першим заступником якого був Ігор Терехов. Вартість проєкту загалом склала понад 34 мільйонів гривень.

На брифінгу після сесії кореспондент Суспільного уточнив, чому Терехов раніше не виступав проти закупівлі ілюмінації.

"Рішення приймались тендерним комітетом відповідним. Раз. Друге. Ви кажете, що не казали. Неправда. І тоді, і зараз я казав про те, що є ціни адекватні, а є ціни неадекватні. Коли ціна адекватна, я двома руками "за" усі покупки, питання. Коли на мій погляд ціна завищена, цю оцінку повинні дати не я, не ви, а правоохоронні органи", — сказав Терехов.

Водночас він заперечив, що критикує ініціативи покійного міського голови Геннадія Кернеса.

"Нічого подібного! Не треба говорити, що я критикую. Це перше. Друге. Я неодноразово разом з Геннадієм Адольфовичем обговорював цю тему. І ми неодноразово обговорювали з профільними департаментами цю тему. Про те, що сьогодні ціни повинні бути адекватними. Хто почув, той почув. Хто не почув, ми розлучилися з ними", — додав секретар міськради.

У зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса у Харкові мають відбутися позачергові вибори. Для цього виконувач обов'язків міського голови має звернутися до Верховної Ради з клопотанням.

Що відомо

  • Ініціатором будівництва нової дороги виступав Геннадій Кернес. За його планом, у Харкові мали побудувати дорогу з Салтівки через ринок "Барабашово" у бік центру, щоб розвантажити рух. Кернес посилається на генеральний план Харкова, у якому у різні роки було передбачено будівництво дороги.
  • Міська влада, підтримана частиною підприємців, пропонувала підприємцям, павільйони яких підпадають під демонтаж, співпрацювати з комунальним підприємством. Планується, що торговці зможуть орендувати у КП магазини на іншому майданчику.
  • Противники противники будівництва дороги через "Барабашово" неодноразово ставали на заваді техніки.

На початок